kantoorpand-groningen-werkplek050Werkplek050 is vorige officieel van start gegaan met de eerste officiële locatie in Groningen. Het gaat om Villa van van Panhuys aan het Hereplein 4 in Groningen. Werkplek050 krijgt de bovenste verdieping in beheer (302m2) en creëert hiermee ongeveer 25 vaste werkplekken, twee aparte kantoorruimtes en een gedeelde vergaderruimte voor huurders die gebruik maken van de vaste plekken. In verband met Corona wordt de maximale bezetting een stuk lager gehouden om zodoende na verloop van tijd meer werkplekken vrij te geven. De bovenste verdieping die Werkplek050 in beheer heeft is op basis van tijdelijke verhuur waar de eigenaar van het pand plannen heeft voor transformatie van deze verdieping in woonruimtes.

Alle werkplekken (uitgezonderd de aparte werkruimtes) worden standaard voorzien van een hoogwaardig bureau met een bureaustoel. Ook is er een grote, gemeenschappelijk keuken en twee toiletten. Vanaf 125 euro per maand inclusief g/w/l en hoogwaardig internet gaat Werkplek050 plekken aanbieden in dit prachtige pand. Ook zijn er twee aparte kantoorruimtes beschikbaar, waaronder het prachtige, iconische torentje aan de achterkant van het gebouw. Deze zijn vanaf 375,- per maand inclusief.

Rijke geschiedenis

Villa van Van Panhuys is gebouwd in 1881 in opdracht van burgemeester Jhr. mr. J.A.E.A. van Panhuys. Het gebouw is voor langere tijd in gebruik geweest door de Nederlandse Bank. Op dit moment zijn er meerdere (grote) bedrijven gevestigd in dit gebouw.