leegstand-guldenstraat-groningenHet zal je niet onopgemerkt zijn gebleven. Er is een toenemende leegstand in Groningen in de winkelstraten. Volgens Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) neemt het aantal ongebruikte vierkantemeters winkelruimte in stadscentra komend jaar nog eens met gemiddeld 40 procent toe. In Groningen is er op dit moment sprake van een leegstand van 11,9 procent, zo meldt Dagblad van het Noorden. Dit cijfer zal in 2022 naar verwachting oplopen tot 22,4 procent

De leegstand spreekt voor zich, met het verplicht sluiten of winkelen op afspraak. Daarbij komt dat er ook nog veel mensen thuis werken, iets wat de kantorenmarkt ook niet ten goede komt. Daarbij kan gesteld worden dat de economische impact van corona ook effect gaat hebben op onze koopkracht en de werkgelegenheid, een ontwikkeling die duidelijker zichtbaar wordt in Nederland.

Leegstandskansen Werkplek050

Deze ontwikkeling is uiteraard niet onopgemerkt gebleven bij Werkplek050. Als creatief & vernieuwend leegstandsbeheerder zijn we nu al volop aan het kijken hoe we op verschillende leegstaande markten kunnen inspelen. Dit verhoogt niet alleen de leefbaarheid en de aantrekkingskracht van de stad, maar zorgt er ook voor dat vastgoedeigenaren en beleggers het verlies op hun rendement en bezittingen kunnen inperken. Voor huurders betekent dit meer ruimte en een plek om voordeliger te ondernemen dan reguliere verhuur. Hoe de daadwerkelijke cijfers zich gaan ontwikkelen in de winkel- en kantorenmarkt moet de komende tijd gaan uitwijzen.

leegstand winkelruimte herestraat groningen

Leegstand winkelruimte Herestraat Groningen